ВИНОТО ТРЕНИРА МОЗЪКА ПОВЕЧЕ ОТ МАТ...


ВИНОТО ТРЕНИРА МОЗЪКА ПОВЕЧЕ ОТ МАТЕМАТИКАТА ;) :) :) ХА-ХА-ХА
Всеизвестни са ползите от пиенето на червено вино. Една чаша тонизира, предпазва от редица болести и влияе позитивно на общото здравословно състояние на човека.

Ново проучване показва, че чаша вино тренира мозъка както нищо друго, съобщи Sunday Times. Учени от Йейлския университет направиха любопитни заключения.

При пиенето на вино се активират различни мускули и хиляди вкусови рецептори. Това тренира мозъка по-добре от една математическа задача, например.

Д-р Гордън Шепърд, ръководещ екипа учени, смята, че виното влияе положително на състоянието на мозъка. Въпреки това той подчертава, че не трябва да се преминава границата с алкохолната напитка.

Учени от Университета в Албърта (Канада) установиха, че пиенето на чаша хубаво червено вина има същия ефект и като една тренировка във фитнес залата.

В червеното вино се съдържа ресвератрол – вид естествен фенол, който се произвежда по естествен път от няколко вида растения. Той се извлича от ципата на червеното грозде и други плодове, и е изключително полезен за човешкия организъм при прием в малки количества.